ouderen

Ouderen kunnen gemakkelijk vallen, ook in de slaapkamer is dit snel gebeurd. Om een val te voorkomen kan het handig zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit kan niet alleen veiliger zijn, ook kan het een gerust gevoel geven. Daarnaast zijn er ook enkele items die het comfort kunnen verhogen. Benieuwd naar de verschillende hulpmiddelen? Lees dan snel verder!

In- en uitstaphulp

Soms is het lastig om in of uit bed te stappen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Door enkele hulpmiddelen kunt u er gelukkig voor zorgen dat dit gemakkelijker gaat. Denk bijvoorbeeld aan een bedbeugel, een grijppaal of een bedsteun. Door een van deze hulpmiddelen te gebruiken kunt u waarschijnlijk een stuk gemakkelijker in en uit bed komen. Zo raakt u ook geen onnodige extra energie kwijt als u wilt opstaan.

Verzwaringsdeken

Een minder bekend hulpmiddel is een verzwaringsdeken. Toch kan deze extra comfort bieden op een relatief gemakkelijke manier. Veel ouderen merken een betere nachtrust te krijgen met een verzwaringsdeken. De extra ‘druk’ die je voelt door de verzwaringsdeken werkt therapeutisch. De deken is wat zwaarder dan een normale deken. Hierdoor ontspant het zenuwstelsel beter dan bij een gewoon dekbed.

Matrasbeschermers

Een matrasbeschermer is wellicht niet het eerste waar u aan denkt als u denkt aan een veiligere slaapkamer. Toch kan een matrasbeschermer wel echt handig zijn. Zo kunt u de matras namelijk een stuk schoner houden. Bescherm u matras bijvoorbeeld tegen incontinentieproblemen, maar ook tegen huismijt en transpiratie. Zo houdt u de slaapkamer en dan met name het matras gemakkelijker een stuk hygiënischer.

Bedleestafel

Een bedleestafel kan ideaal zijn als u ´s avonds graag nog even rustig een puzzel wilt maken of een boek wilt lezen. Dankzij een bedleestafel kunnen ouderen gemakkelijk spullen plaatsen op het tafel. Deze staan meteen dichtbij. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet uit bed om uw spullen weg te leggen.

Bestel uw producten

Bent u ervan overtuigd dat u een van de bovenstaande hulpmiddelen wilt bestellen, voor u zelf of wellicht voor iemand anders? Dan kunt u gemakkelijk bij thuiszorgwinkel hulpmiddelen voor ouderen in de slaapkamer aanschaffen. Niet alleen bovenstaande producten maar ook andere hulpmiddelen zijn bij thuiszorgwinkel gemakkelijk te bestellen. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met de klantenservice. Zij helpen u graag verder, bijvoorbeeld als u vragen heeft over de maat, maar ook voor advies over de producten zelf.

Zo kunnen ouderen de slaapkamer veilig houden
Schuiven naar boven